ZEBARR tim na Školskom festivalu nauke u Smederevskoj Palanci

21. aprila ZEBARR tim je učestvovao na 11. Školskom festivalu nauke u Mašinsko-elektrotehničkoj školi “Goša” u Smederevskoj Palanci. Festival je organizovan sa ciljem da se učenicima osnovnih i srednjih škola prikažu zanimljive strane nauke, i privukao je impresivan broj posetilaca, čak 2000.

Na festivalu, ZEBARR tim je predstavio zebricu, svoj odabrani model sistem koji koriste u svojim istraživanjima, tako što je kroz svoju postavku omogućio učenicima da se bliže upoznaju sa larvama zebrica. Đaci su imali priliku da se, uz pomoć članova tima, bliže upoznaju sa larvama zebrica i da ih posmatraju pod mikroskopom, čime su i dobili uvid u njihovu anatomiju i ponašanje. Uzbuđenje se je bilo primetno dok su učenici udubljeno posmatrali zebrice, stičući bolje razumevanje ovih po mnogo čemu zanimljivih stvorenja. ZEBARR tim je takođe iskoristio priliku da sa učenicima podeli ciljeve i otkrića svojih istraživanja.

Učešće ZEBARR tima na 11. Školskom festivalu nauke pohvalili su kako đaci tako i nastavnici. Mnogi đaci su bili inspirisani i pokazali su interesovanje da nauče više o zebricama i fascinantnom svetu nauke. Ovaj događaj je bio odlična platforma da se podstakne radoznalost i inspirišu naredne generacije naučnika.

Vesti i događaji